Programari la: 0720707707 | 0314381046

Str. Drumul Garii Odai Nr.1A Otopeni (Airport Plaza) click pentru locatie

Servicii medicale

Clinica Lokorobotic ofera urmatoarele servicii medicale :

Recuperare prin lokomat

Aparatul LOKOMAT este un dispozitiv medical de ultima generatie destinat reabilitarii neuromotorii. Urmand calea terapiei functionale intensive asigurata prin intermediul ortezelor robotizate si beneficiind in plus si de aplicatiile Realitatii Virtuale (Virtual Reality) in domeniul reabilitarii, sistemul Lokomat de antrenament robotizat al mersului reprezinta abordarea actuala a deficitelor loco-motorii in clinici si universitati de prestigiu pe plan mondial. Lokomatul este un sistem computerizat complex bazat pe reproducerea cat mai fiziologica a miscarilor mersului in conditiile asigurarii unui mediu cat mai sigur pentru pacient. Astfel, suspendat cu ajutorul sistemului de preluare a greutatii corporale, subiectul va executa (ghidat de catre ortezele robotizate) programul de antrenament al mersului si isi va imprima o schema de miscare cat mai apropiata de normal.

Din gama larga a afectiunilor ce pot beneficia de terapia cu ajutorul lokomatului se pot enumera:

- Traumatisme cranio-cerebrale                         - Scleroza multipla

- Traumatisme vertebro-medulare                      - Boala Parkinson

- Accidente vasculare-cerebrale                         - Atrofii si deficite musculare de diverse etiologii

- Paralizii cerebrale                                             - Endoproteze (de ex. proteza de sold)

Terapia Tecar

Terapia TECAR foloseste curenti de inalta frecventa pentru a accelera “regenerarea naturala” la nivelul celulelor si tesuturilor. Aplicatiile acestei terapii acopera domenii multiple, cum ar fi: reabilitarea medicala (vindecare mai rapida, efecte antialgice imediate, influentarea sistemului vascular si limfatic cu reducerea edemelor tisulare), medicina sportiva (pregatirea musculaturii pentru efort precum si scurtarea perioadei de refacere dupa efort, rupturi musculare), dar si medicina estetica (remodelare corporala), post chirurgie plastic si estetica.

Astfel, lista de afectiuni ce pot fi tratate prin aceasta metoda include, dar nu se limiteaza la:

- Elimina stagnarea fluidelor in capilare sanguine si limfatice;                    

- Reface elasticitatea si permeabilitatea peretilor;

- Reduce edemul de la nivelul interstitiilor;

- Reseteaza temperatura tisulara pentru metabolizare enzimatica a grasimilor la nivelul celulelor adipoase;

- Rupturi musculare;                                         - Contracturi musculare;

- Entorse;                                                          - Terdinite( terdonopati/bursite);

- Neuropatii/Radiculopatii;                                - Afectiuni reumatice;

Ergoterapia

Ergoterapia propune ameliorarea deficitelor motorii (dar nu numai) urmand calea antrenarii directe a functiilor motorii deficitare si in special a activitatilor comune din viata de zi cu zi.

Hipoterapie

Hipoterapia stimuleaza si imbunatateste echilibrul, mobilitatea articulatiilor, apetitul, digestia, circulatia sangelui, flexibilitatea, forta si coordonarea miscarilor, timpii de reflex sau functiile cardio-respiratorii. Este indicata copiilor cu handicap fizic ( infirmitati cauzate de accidente sau boli, infirmitati motrice, cerebrale sau congenitale ), celor cu handicap psihic ( nevroze, psihoze, depresii ) si nu in ultimul rand, copiilor cu handicap relational ( probleme emotionale ).

Kinetoterapie

Kinetoterapia studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care asigura omului activitatile motrice normale,preocupandu-se totodata de inregistrarea,analizarea si corectarea mecanismelor neuro-musculoarticulare deficitare.

Laserterapie, ultrasonoterapie si electroterapie

Prin diverse mecanisme si cu efecte variate in functie de doza si de modul de aplicare,electroterapia ocupa o pozitie importanta in cadrul procesului terapeutic.

Aparatura din dotarea clinicii acopera gama curentilor de tip galvanic,de joasa si medie frecventa, precum si din domeniul laserterapiei si ultrasonoterapiei.

Consultatii psihologice

Psihoterapia este o forma de tratament psihologic care are loc in cadrul si pe baza unei relatii interpersonale intre pacient si terapeut.Psihoterapia poate fi considerata ca fiind alcatuita dintr-o componenta tehnica si una umana : prima se refera la corpul de teorii si tehnici pe care terapeutul le-a invatat in cadrul unei scoli de psihoterapie iar a doua se refera la asa-numita relatie terapeutica, adica la relatia umana cursant si pacient .

Masaj

Masajul este un ansamblu de proceduri aplicate la nivelul tegumentului ce implica manevrarea(cu diferite mijloace) tesuturilor moi,avand efecte benefice atat locale cat si la distanta,fiind un mijloc pasiv de recuperare (pacientul nu participa activ )

0720707707 | 0314381046
office@lokorobotic.ro
unde ne gasiti